Internet vuurwerkhandel opgerold

Posted on december 22, 2011

0


Zaandam. – Onder leiding van het Functioneel Parket heeft de VROM Inlichtingen en Opsporingsdienst (VROM-IOD) samen met de politie Zaanstreek-Waterland en Kennemerland een grote handel in illegaal vuurwerk opgerold. Naast de hoofdverdachte, die er van wordt verdacht aan meer dan honderd mensen illegaal vuurwerk te hebben verkocht, zijn nog zes verdachten aangehouden. Ook is ruim 1500 kilo vuurwerk in beslag genomen evenals zeven voertuigen en een bedrag van ruim €14.000 aan contanten.
De hoofdverdachte bood via internet illegaal, zwaar explosief vuurwerk aan, waaronder lawinepijlen, mortierbommen en flowerbeds. Eén van de aangeboden vuurwerkartikelen bevatte ongeveer een halve kilo kruit per stuk. Een van de verdachte kopers had lonten van het gekochte vuurwerk geknipt en zelf een ontsteking aangebracht.
De zaak kwam aan het rollen na een melding bij de VROM-IOD. Met informatie die de politie Utrecht bij één van de kopers verkreeg, kon de leverancier van het vuurwerk worden gevonden en aangehouden op het moment dat hij vuurwerk afleverde.
De aangehouden verdachten komen uit Zaandam, Nunspeet, Apeldoorn, Capelle aan den IJssel en Veenoord. Ook in Gelderland en Drenthe is vuurwerk in beslag genomen. De gegevens van een groot aantal andere kopers zijn in beslag genomen. Deze worden nader onderzocht.

Posted in: ameland actueel